Donald Trumpin rasistisista twiiteistä käynnistettiin virkasyytemenettely

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käyttää Twitteriä mielivaltaisesti. Vaikutusvaltaisessa asemassa olevan on kuitenkin otettava enemmän vastuuta käytöksestään ja suoritettava läpinäkyvää sekä korrektia viestintää. Tämän Trump on joutunut oppimaan kantapään kautta.

Donald Trump käski äskettäin maahanmuuttajataustaisia kongressiedustajia muuttamaan takaisin kotimaihinsa. Presidentin mukaan heidän tulisi korjata ensin kotimaansa ongelmat, ennen kuin tulisivat opastamaan Yhdysvaltojen politiikkaa. Hän osoitti viestin suoraan värillisille ja naispuolisille kongressiedustajille, joiden juuret ovat Yhdysvaltojen ulkopuolella, Politico uutisoi. Heistä kolme on kuitenkin syntynyt Yhdysvalloissa.

Tästä nousi rasismikohu. Nyt Yhdysvaltojen edustajainhuone on tuominnut Donald Trumpin rasistissävytteiset viestit 240 äänellä. Kaikki demokraattiedustajat, neljä republikaania ja yksi sitoutumaton edustaja on tuominnut Trumpin kommentit rasistisiksi, vihaa lietsoviksi ja pelkoja lisääviksi vähemmistöjä kohtaan. Demokraatti Al Green käynnisti äänestyksen jälkeen virkasyytemenettelyn Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kohtaan.