Usherin herpes-oikeudenkäynti alkoi – vaatii terveystietojaan salaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poptähti Usherilla diagnosoitiin noin kymmenen vuotta sitten herpes. Mies on tartuttanut herpeksen seksikumppaneihinsa suojaamattomassa seksissä tietäen, että hänellä on sukupuolitauti. Uhrit ovat nostaneet oikeusjutun asiasta.

Usher on maksanut yhden seksikumppaninsa jo hiljaiseksi, mutta hänen kerrotaan tartuttaneen herpeksen myös kahteen muuhun naiseen ja yhteen mieheen. Herpes-jupakan oikeudenkäynti on alkanut, ja Usher on pyytänyt terveystietojensa salaamista yleisöltä, The Blast uutisoi.

Syytteet on nostettu Kaliforniassa, jossa sukupuolitaudin tartuttaminen toiselle suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä on rikos, mikäli henkilö tietää kantavansa tautia. Usher tartutti taannoin herpeksen julkkisstylistiin, vaikka tiesi kantavansa sukupuolitautia. Nainen haastoi laulajatähden oikeuteen ja sai sovittelun kautta 1,1 miljoonan dollarin korvaukset.