Tulivuorenpurkaus videolle Italiassa – taivaalle kohosi valtava savupatsas

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Italian Strombolin saarella oli raju tulivuorenpurkaus heinäkuun alussa. Paikalliset saaren asukkaat ja alueella lomalla olleet turistit säikähtivät purkausta, joka peitti koko saaren savuverhon alle.

Nyt verkossa on julkaistu video, joka on kuvattu saaren edustalla seilanneella jahdilla. Luca Marianin kuvaama video näyttää, kuinka tulivuori syöksee purkauksensa ilmaan mustana massana. Lopulta vuoren päällä näkyy suuri savupilvi ja kuinka purkaus valuu vuoren rinnettä pitkin mereen.

Strombolin saaren tulivuoren on tiedetty olleen aktiivinen, mutta purkaus tuli silti yllätyksenä. Yhden retkeilemässä olleen henkilön on kerrottu kuolleen purkauksessa. Saarella olleet turistit keskeyttivät lomailunsa onnettomuuden jälkeen.