Yhä useammat naiset menettävät yöunensa – syynä miesten yöllinen toiminta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Naiset menettävät öisin keskimäärin kolme tuntia unta miestensä kuorsaamisen vuoksi. Tuore tutkimus osoittaa, että huonot yöunet vaikuttavat naisten itsetuntoon ja mielenterveyteen.

Bensos of Bed -niminen yhtiö on tilannut tutkimuksen liittyen naisten ja miesten välisiin eroihin yöunien häiritsijöihin liittyen. Naisten yöunet häiriintyvät miehiä herkemmin. Puolison kuorsaamisen lisäksi hameväki joutuu heräilemään lastensa vuoksi ja kuukautiskipujen takia.

Analyysin mukaan naiset menettävät keskimäärin peräti kolme tuntia yössä, mikä tarkoittaa yli sataa tuntia vuodessa. Ihminen tarvitsee riittävästi unta, jotta hänen kehonsa toimisi normaalisti ja olisi terve. Liian vähäiset yöunet johtavat masennukseen sekä lisäävät erilaisten sairausten riskiä, The Sun uutisoi.