Mies teki Rubikin kuution salamista – herkullinen lopputulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On laskettu, että Rubikin kuutio on mahdollista ratkaista mistä tahansa asennosta 20 siirrolla. Rubikin kuutio voi olla 43 triljoonassa eri asennossa. Yksi Rubikin kuution ratkomiseen hurahtaneista on Tony Fisher -niminen mies.

Nyt omaa Youtube-kanavaa pitävä Tony Fisher on valmistanut Rubikin kuution yksinkertaisemman version salamista. Lihaisa versio valmistuu leikkaamalla pyöriteltäviä paloja suolamakkarasta. Sama mies on valmistanut Rubikin kuution myös juustosta ja kynttilöistä.

Rubikin kuution on kehittänyt unkarilainen Erno Rubik, jonka ideana oli avartaa pelin avulla arkkitehtiopiskelijoiden kolmiulotteisen ajattelun kykyä. Nykyisin kuution ympärille on kertynyt vankka fanikunta, jotka pyrkivät ratkaisemaan kuution mahdollisimman nopeasti eri tilanteissa.