Qstockissa juhli 40 000 vierasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oululainen Qstock-festivaali teki viikonloppuna uuden yleisöennätyksensä ja oli loppuunmyyty jo seitsemättä kertaa peräkkäin. Tapahtuma keräsi Kuusisaaren ja Raatin alueelle kaikkiaan 40.000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Festivaalin kävijämäärää oli voitu kasvattaa tiettyjen aluejärjestelyjen myötä 2.500 hengellä päivässä. Alueen palveluita oli lisätty samassa suhteessa, ja lavojen uudelleensijoittelun ja ohjelmistosuunnittelun myötä ihmiset jakautuivat tasaisemmin ympäri festivaalialuetta. Uusi Kissankoskenrannan silta tarjosi kulkuväylän Kuusisaaresta Raattiin.

– Perjantaina uudella sillalla oli vielä aika hiljaista, kun ihmiset pakkautuivat edelleen vanhalle tutulle reitille. Lauantaina se löydettiin jo paremmin, festivaalijohtaja Mikko Forstén kertoi.

Yli 30 asteeseen kivunnut lämpötila toi lisähaasteita tapahtumalle. Esimerkiksi festivaalin päättävä perinteinen ilotulitus jouduttiin perumaan metsäpalovaroituksen takia. Vaikka helteeseen oli varauduttu, vesipisteet ruuhkautuivat perjantaina. Asiaan reagoitiin lauantaina lisäämällä työntekijöitä vesipisteille ja tuomalla kokonaan uusia vesipisteitä anniskelualueille.