Naisen jalka turpoaa holtittomasti – jo yli 50 leikkausta takana

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Massachusettsista kotoisin oleva Arianna Faro on viettänyt leijonan osan elämästään sairaalapedissä maaten. Syynä on hänen harvinainen sydrooma, jonka vuoksi naisen oikea jalka turpoaa jopa kaksinkertaiseksi tavalliseen verrattuna. Jalkaa on operoitu yli 50 kertaa.

Klippel-Trenaunayn syndroomaa sairastava Arianna Faro on kehonsa vanki. Hänen oikea jalkansa kudokset kärsivät liikakasvusta. 28-vuotias Faro sanoo, että kivulias sairaus määrittelee hänen koko elämänsä. Hän on kuitenkin päässyt mukaan harvinaislaatuiseen lääkekokeiluun, jossa sairauden etenemistä pyritään hillitsemään uudella tavalla. Apuna on syövän hoitoon normaalisti käytetty lääke.

Ariannan nuoruuden lääkitykset, leikkaukset ja kivut ovat muokanneet hänen persoonallisuuttaan. Ulospäin iloiselta näyttänyt lapsi oli kuitenkin aina sairas, mikä vaikutti hänen sisimpäänsä ja nykyiseen olemukseen. Hän on joutunut käyttämään vahvaa kivunlievitystä ennen uuden lääkeaineen käyttöönottoa. Nykyisin hän pystyy kävelemään ja opettelemaan kivutonta elämää kolme kuukautta jatkuneen hoitokokeilun myötä.