Tätä lapset rakastavat! Tee telttaretki takapihalle

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joskus vanhempien työt tai muut velvollisuudet voivat estää koko perheen lomailun kodin ulkopuolella. Tällöin lapsille voi keksiä hauskaa tekemistä kotioloissa ilman, että he joutuisivat katsomaan koko päivän älylaitteiden ruutuja.

Takapihaleikit eivät välttämättä houkuttele ilman pientä twistiä. Monet ipanat kaipaavat kesäleikkeihinsä trampoliineja, kiipeilytelineitä tai uima-altaita. Yksi helpoimmista keinoista on pystyttää pihalle teltta retkeilyä varten. Takapihan telttaretkelle otetaan mukaan majapaikan lisäksi taskulamppuja, makuualustoja, makuupussi tai peittoja ja tyynyjä, lisävalosarjoja ja tietysti eväät.

Lapset saattavat nukkua viileässä teltassa jopa kellon ympäri etenkin, jos he väsyvät illalla ennen nukkumaanmenoa erilaisten pihapelien seurassa. Takapihan telttaretkeltä pääsee myös nopeasti omaan sänkyyn, mikäli ulkona nukkuminen tuntuu liian jännältä.