Eläinlääkäri: Koirat kannabispilvessä syötyään ihmisten ulosteita

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monet koirat ovat omistajien ällötykseksi kiinnostuneita ulosteista, erityisesti ihmisten jätöksistä. Nyt koirien ikävällä tavalla on huomattu olevan yllättäviä seurauksia Yhdysvalloissa.

Coloradolaisen eläinlääkäri Scott Dolginovin vastaanotolle on tuotu lukuisia kannabiksen vaikutuksen alaisena olleita koiria. Usein omistajilla ei ole ollut hajuakaan kuinka eläimet ovat voineet altistua päihteelle, mutta ovat kertoneet olleensa retkeilemässä lemmikin kanssa.

Aspen Times -lehden mukaan Dolginov uskoo koirien syöneen kannabista käyttäneiden ja luontoon tarpeensa tehneiden ihmisten ulostetta. Eläimet ovat sen myötä altistuneet kannabiksen päihdyttävälle yhdistelle, THC:lle.

Koirien kannabispäihtymyksen oireita ovat muun muassa hidastunut syke, laajentuneet pupillit, hämmennys ja huonovointisuus. Useimmissa tapauksissa päihtymistilan annetaan kadota itsestään ajan mittaan, mutta pahoissa tapauksissa koirille annetaan rauhoittavia läkkeitä.