Kaivinkoneesta löytyi 87 miljoonan euron kokaiinilasti – röntgenkuva paljasti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australian viranomaiset ovat paljastaneet löytäneensä valtavan erän maahan salakuljetettua kokaiinia. Huumeet oli piilotettu kaivinkoneen sisälle. Australian Kemblan satamaan yritettiin toimittaa Etelä-Afrikasta peräisin ollutta kaivinkonetta.

Koska viranomaiset suhtautuivat laitteeseen epäilyksellä, päätettiin se röntgenkuvata. Sisältä paljastui yhteensä 348 kilon edestä kokaiinia sisältäneitä paketteja. Kaivinkone lähetettiin sen tarkoitettuun määränpäähän, minkä ansiosta poliisit onnistuivat pidättämään kaksi miestä. Heitä syytetään nyt huumeiden salakuljetuksesta. Kokaiinin arvo katukaupassa olisi ollut 144 miljoonaa Australian dollaria, eli noin 87 miljoonaa euroa.

10 Daily -uutissivuston mukaan kyseessä oli Australian pääkaupunkiterritorion poliisin suurin kokaiinitakavarikko. Viranomaiset ovat jo useiden kuukausien ajan tarkkailleet huumeiden salakuljetuksesta epäiltyä paikallista rikollisjärjestöä.