Valokuvamalli haluaa olla sukupuoleltaan alien – ei sopeudu muottiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Seattlessa asuva Jareth Nebula Argentum syntyi tytöksi. Muutama vuosi sitten hän päätti vaihtaa sukupuolensa mieheksi. Nyt hän kuitenkin haluaa olla muunsukupuolinen.

– Minulla ei ole sukupuolta, enkä sovi muottiin. Olen poistattanut rintani nänneineen, koska ne ovat aina häirinneet minua. Perheeni on varoittanut, että tulen katumaan päätöksiäni, mutta en todellakaan aio tehdä niin, 33-vuotias kertoo.

Hänellä on todettu Ehlers-Danlosin syndrooma, mikä vaikuttaa kehon seidekudosten rakennevikaan ja haurauteen kudoksissa. Esimerkiksi hänen lonkkansa lähtee helposti pois sijoiltaan. Hänen sairautensa on saanut Jarehtin vakuuttumaan siitä, että ihmiskehoon syntyminen on ollut virhe.

Hän on kuitenkin tehnyt ulkonäöstään valttikortin, jonka avulla friikki olemus on omiaan esimerkiksi valokuvamallin ammatissa. Lisäksi hän on ammattimeikkaaja ja saavuttaa runsaasti kehuja cosplay-tapahtumissa. Hän myöntää, että valitettavasti osa ihmisistä kiusaa ja haukkuu, eivätkä ymmärrä, että jokaisella yksilöllä on oikeus toteuttaa itseään.

https://www.instagram.com/p/BxAfyP3HXvA/