Jessica Alban Twitter hakkeroitiin – tili täyttyi rasistisesta ja homofobisesta törkystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Jessica Alban twiittejä viikonloppuna lukeneet ovat joutuneet hieraisemaan silmiään. Tähden tili täyttyi yllättäen rasistisista, homofobisista ja ableistisista viesteistä.

Jessica Alban Twitter-tilin nimi muuttui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä muotoon R.I.U. Jessica Alba. Näyttelijän nimissä alettiin jakamaan viestejä, joissa muun muassa käytettiin rasistisia ilmauksia, pyydettiin tappamaan kehitysvammaisia ja väitettiin, ettei natsisaksa tehnyt mitään väärää.

Tähden seuraajille tuskin jäi epäselväksi, että Alban Twitter-tili oli kaapattu hakkereiden toimesta. Newsweek-sivuston mukaan R.I.U. -kirjainyhdistelmä viittaa lauseeseen Resting in undoxability, jota jotkut hakkerit käyttävät julistaessaan ettei heitä voida jäljittää.