Mies tuomittiin Britannian lyhyimpään vankeuteen – vankilareissun kesto 50 minuuttia

Ohhoh! · Tim Isokivi

23-vuotias mies on saanut kyseenalaisen kunnian lusia lyhimmän kotimaassaan koskaan langetetun vankeustuomion. Sen kesto oli alle tunti. Iso-Britannian Portisheadissa asuva Shane Jenkins oli rikkonut ex-tyttöystävänsä ikkunan ja paennut poliisia.

Poliisien saapuessa paikalle hän kävi heidän kimppuunsa ja pakeni paikalta. Kiinni jäätyään syyllisyytensä myöntänyt Jenkins lähetettiin putkaan 50 minuutiksi. Hänelle annettiin kynä ja paperi, johon hänen piti kirjoittaa anteeksipyyntö teoistaan. Bristol Live -lehden mukaan hänen täytyi lukea kirje myöhemmin oikeuden edessä.

Aivan pelkällä 50 minuutin putkavierailulla ei Jenkins kuitenkaan selvinnyt teoistaan. Hänet tuomittiin myöhemmin myös neljän kuukauden ehdolliseen rangaistukseen, minkä lisäksi hänen täytyy suorittaa 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.