Superharvinainen albinopanda kuvattiin ensi kertaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erittäin harvinainen eläin on onnistuttu ensi kertaa ikuistamaan kuvaksi. Kyseessä on miltei täysin valkoinen albinopanda. Isopandan ikuisti valokuvaksi liikkeentunnistuskamera Kiinan Wolongin suojelualueella.

Paikallisten suojeluviranomaisten tiedotteen mukaan valkoinen panda kuljeskeli noin 2 000 metrin korkeudessa sijaitsevassa bambumetsässä huhtikuussa. Pigmenttiin vaikuttavan albinismin ansiosta panda on miltei kokonaan valkoinen ja sen silmät ovat punertavat. Noin kaksivuotiaan eläimen sukupuolta ei ole kuvasta pystytty määrittämään.

Albinoeläimet voivat olla luonnossa lajitovereitaan suuremmassa vaarassa, sillä ne ovat usein muita näkyvämpiä petoeläimille. Albinopanda on erittäin harvinainen näky, sillä tavanomaisiakin isopandoja elää luonnossa vain noin alle 1 000 yksilöä.