Venäjä vaatii Tinder-käyttäjien yksityisiä tietoja

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tinderin swaippailu ei ole Venäjällä jatkossa niin yksityistä kuin käyttäjät todennäköisesti toivoisivat. Maan viranomaiset vaativat palvelua jakamaan käyttäjätietoja heidän kanssaan.

Venäjän sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten mukaan Tinderin täytyy luovuttaa käyttäjien yksityistietoja maan tiedustelupalveluille. Vaatimus koskee esimerkiksi Tinder-käyttäjien välisiä yksityisiä viestejä.

Tiedossa ei ole, koskeeko vaatimus ainoastaan Tinderiä Venäjällä käyttävien tietoja. Associated Press -uutistoimiston mukaan viranomaiset pääsisivät käsiksi ainakin kaikkeen Tinderin Venäläisten serverien läpi käyvään dataan.

Tinder kertoo vastaanottaneensavaatimuksen, mutta ei ole toistaiseksi jakanut tietoja maan hallinnon kanssa. Yhtiö ei kuitenkaan paljastanut aikooko se tehdä niin jatkossa.

Mikäli Tinder ei suostu viranomaisten kehotukseen, saatetaan sovelluksen käyttö kieltää Venäjällä kokonaan. Vaatimus ei koske ainoastaan Tinderiä, vaan myös muun muassa Snapchatia, Wechatia ja Badoo-deittipalvelua.