Lapset riepottelivat linnunpoikasen hengiltä: ”On kamalaa edes ajatella…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lapset eivät aina ymmärrä tekojensa seurauksia, mutta vanhempien tehtävä on opettaa heille, että esimerkiksi luontokappaleisiin ei pidä kajota. Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys on nyt julkaissut ikävän kertomuksen siitä miten tiiran poikanen kuoli lasten riepottelusta saamiinsa vammoihin.

– Tästä höyhenpallosta oli hyvää vauhtia kasvamassa kaunis tiira. Valitettavasti se kuitenkin kohtasi ihmislapsia ja tuli riepotelluksi niin pahasti, että kuoli sisäisiin vammoihin vain hetki sen jälkeen kun pääsi vapaaehtoisemme hoivaan. On kamalaa edes ajatella millaisia kauhun hetkiä pieni lintu on joutunut kokemaan, yhdistys kirjoittaa päivityksessään.

Lisäksi yhdistys kertoo, että sen synkimpiä tehtäviä ovat tapaukset, joissa eläin on joutunut ihmisen tekemän väkivallan uhriksi. Ajoittain näitä tapauksia tulee jopa useita päivässä. Tapauksia ovat muun muassa potkittuja siilejä, kivitettyjä poikasia ja riepoteltuja linnunpoikasia. Eläimet kärsivät jopa päiväkausia ennen kuolemistaan hylättynä.

– Tiiran kohdalla lapset jäivät kiinni ja poliisikin kutsuttiin paikalle. Lapset kuitenkin selvisivät rikoksestaan pelkällä puhuttelulla. Toivoisimme, että aina kun tekijä on tiedossa, näihin tapauksiin suhtauduttaisiin niiden vaatimalla vakavuudella. Soitettaisiin poliisit ja autettaisiin eläintä. Eläimen tappaminen näin on rikos ja siitä tulee myös rangaista, yhdistys toivoo.

Yhdistys toivoo, että vanhemmat keskustelevat lastensa kanssa siitä, että luontoa ja eläimiä tulee kunnioittaa ja että niihin sattuu jos niitä potkii, riepottaa tai heittelee kivillä. Lisäksi vanhempien tulisi keskustella siitä miten lapsi toimii, jos he näkevät jonkun toisen tekevän pahaa eläimille.