Huawei julkaisi oman HarmonyOS-käyttöjärjestelmän – valmistautuu Androidin ongelmiin

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Huawei julkaisi tänään itse kehittämänsä hajautetun HarmonyOS-käyttöjärjestelmän. Yhtiö valmistautuu sillä mahdollisiin Yhdysvaltojen estoihin ja Android-käyttöjärjestelmän ongelmiin. Johtaja Richard Yu kommentoi yhtiön päätöstä kehittää oma järjestelmänsä.

– Olemme siirtymässä aikaan, jossa ihmiset odottavat kokonaisvaltaista älykästä kokemusta kaikilla laitteilla ja kaikissa skenaarioissa. Meistä tuntui, että tämän tueksi tarvitaan käyttöjärjestelmä, jossa on parannetut alustojen väliset ominaisuudet, Richard Yu kertoi.

– Tarvitsimme kaikkia skenaarioita tukevan käyttöjärjestelmän, jota voidaan käyttää erilaisilla laitteilla ja alustoilla ja joka pystyy täyttämään kuluttajien vaatimukset vähäisestä latenssista ja hyvästä tietoturvasta. Nämä olivat tavoitteemme, kun lähdimme kehittämään HarmonyOS -järjestelmää, Yu jatkaa.

HarmonyOS-käyttöjärjestelmää käytetään ensimmäisenä älylaitteissa, kuten älykelloissa, älynäytöissä, autojen tietojärjestelmissä ja älykaiuttimissa. HarmonyOS 1.0 otetaan käyttöön ensimmäiseksi älynäyttölaitteissa, jotka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.