Uskomaton näky Ahvenanmaalla – kenguru loikki autotiellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kenguruita nähdään tyypillisesti vapaina lähinnä Australiassa, mutta taannoin sellaiseen saattoi törmätä Ahvenanmaalla. Saaristossa aiheutti hämminkiä karannut vallabikenguru.

Willy Wonka -niminen vallabi oli säikähtänyt yöllä ukkosta ja onnistunut hyppäämään omistajansa, Therese Söderbergin aidan yli. Poliisi sai yllätyksekseen soiton Hammarlandissa loikkineesta kengurusta perjantai-aamuna.

Hufvudstadsbladet-lehden mukaan soittaja oli vakuutellut tapaukseen ymmärrettävästikin epäillen suhtautuneille viranomaisille olevansa selvin päin. Soittajan kertomus osoittautui todeksi poliisin saavuttua Hammarlandsvägenille ja nähtyään eläimen omin silmin.

Eläimen nappaaminen ei ollut helppoa. Vallabit kykenevät nimittäin hyppimään jopa 70 kilometrin tuntinopeutta. Kengurujahti sai kuitenkin lopulta päätöksensä iltapäivästä, kun eläin onnistuttiin pysäyttämään nukutusnuolen avulla.