Stara kenguru

Viihdeuutiset

Miehen ja kengurun ystävyys ihastuttaa – erottamaton parivaljakko

Jackson ODoherty on australialainen viiihdyttäjä ja koomikko, joka julkaisee hupaisia videoita sosiaalisen median kanavillaan. Miehen Facebook-sivustolla on jo yli 3,7 miljoonaa seuraajaa eikä ihmekään, koska hauskojen videoiden lisäksi mies julkaisee myös ihastuttavia päivityksiä hänen ja lemmikkikengurun yhdessä vietetyistä päivistä.

Jackson ODoherty on julkaissut hellyttävän videon, jossa näytetään millainen pieni kenguru on parhaana ystävänä. Damien-niminen kenguru näyttää todella rakastavan miestä ja seurailee häntä jatkuvasti joka paikkaan.

Suloisella videolla kenguru on miehen kanssa leikkipuistossa, töissä, rannalla rakentamassa hiekkalinnoja ja jopa kauppareissuilla mukana. Ihastuttava video on saanut YouTubessa lähes neljä miljoonaa katselua, mutta todellinen hitti se on kuitenkin Facebookissa, jossa videota on katseltu jo yli 54 miljoonaa kertaa.

Viihdeuutiset

Some-kuva leviää: ”Kenguru lohdutti kuolevaa naarasta” – todellisuus aivan muuta

Ihmiset tulkitsevat monet eläinten eleet suloisina, ihastuttavina tai koskettavina vaikka ne todellisuudessa olisivatkin jotakin aivan muuta. Sosiaalisessa mediassa alkoi leviämään aiemmin koskettava kuva kengurusta, joka näytti lohduttavan ja surevan kuolemaisillaan olevaa naarasta. Todellisuus kuvan takana on kuitenkin hieman erilainen.

Uroskenguru on kumartuneena naaraan ylle ja nostaa sen päätä. Kuva näyttää koskettavalta hetkeltä, jossa uros suree menehtyvää kumppania. Totuus on kuitenkin tutkijoiden mukaan hieman toisenlainen. Valokuvan ottanut Evan Switzer luuli näkyä romanttiseksi kun taas tutkija Mark Eldridge paljasti, että uros yritti paritella naaraan kanssa vielä viimeisen kerran.

Uroskengurun eturaajat ovat märät, koska uros on nuollut niitä stressaantuneena. Tutkijan mukaan uros on myös seksuaalisesti kiihottunut sen asennosta ja jäykistyneestä siittimestä päätellen. Eldridge kertoi Huffington Post -lehdelle uroksen yrittäneen saada naarasta vielä kerran tolpilleen, että uros pystyisi parittelemaan sen kanssa.

Ihmiset yrittävät liian usein tutkijan mukaan selittää eläinten käytöstä sen perusteella, miltä jokin ele tai asento ihmisen tekemänä merkitsisi. Todellisuus eleiden ja ilmeiden takana on kuitenkin usein aivan toinen, kun kyse on eläimestä.