Apple lupaa miljoona dollaria iPhonen hakkeroivalle

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätit turvautuvat usein ulkopuolisten hakkereiden apuun etsiessään laitteista mahdollisia huomaamatta jääneitä haavoittuvuuksia. Nyt Apple on luvannut sellaisen löytävälle jopa miljoonan dollarin palkkion.

Miljoonan dollarin palkkio luvataan taholle, joka onnistuu hakkeroimaan iOS-käyttöjärjestelmän ytimenä toimivan Kernelin ilman vuorovaikutusta iPhonen omistajan kanssa. Kyseessä on suurin palkkio, jota yksikään teknologiajätti on luvannut haavoittuvuuden löytämisestä.

Applen tietoturvapäällikkö Ivan Krstic paljasti Black Hat -konferenssissa yhtiön myös lanseeraavan erityisversion iPhonesta. Wired-lehden mukaan laite tarjoaa vapaamman pääsyn tutkia syvemmin iPhonen saloja. Erikoisversiota ei tuoda lainkaan tavanomaiseen jakeluun, vaan niitä jaetaan harvoille ja valituille asiantuntijoille.