Röntgentkuva paljasti: Miehen penis oli muuttumassa luiseksi

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Peniksen muuttuminen luiseksi saattaa kuulostaa urbaanilegendalta, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa niin voi todella käydä. Tämän sai kauhukseen huomata eräs New Yorkissa asuva mies.

63-vuotias mies oli kirjautunut sairaalaan kärsittyään polvikivuista kaatumisen jälkeen. Röntgenkuva paljasti miehen elimistössä jotain odottamatonta. Hänen peniksessään näytti muodostuvan luukudosta.

Miehellä diagnosoitiin heterotooppinen ossifikaatio, jossa ylimääräistä luuta muodostuu paikkaan jossa sitä ei pitäisi esiintyä. Mies poistui sairaalasta diagnoosin järkyttämänä ennen kuin epätavallista vaivaa ja sen syytä ehdittiin tutkia tarkemmin.

Beirutin amerikkalaisen yliopiston lääkäri Georges El Hasnanin mukaan vastaavat tapaukset ovat erittäin harvinaisia, ja ne johtuvat yleensä Peyronien taudista. Tapauksesta kertova raportti julkaistiin lääketieteellisessä Urology Case Reports -julkaisussa.