Tästä syystä hämähäkkejä tulee arvostaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vanha kansa uskoi, että hämähäkin tappaminen kodissa tuo huonoa onnea vuosikausien ajaksi. Hämähäkkejä on arvostettu muun muassa kodin ötököiden ja viljelysten tuholaisten torjunnassa. Ne ovat taitavia metsästäjiä, eivätkä aiheuta yleensä ihmisille haittaa – ainakaan Suomessa.

Nyt verkossa leviää video, jolla nähdään jahtihämähäkki elementissään. Videon kuvannut mies kehuu ensin, että saalistavat hämähäkit ovat upeita luontokappaleita ja hän on antanut oman kotonaan asuvan hämähäkin nimeksi Alfred. Mies osoittaa videolla miksi hämähäkki on mahtava olento.

Samassa kylpyhuoneessa hämähäkin kanssa on myös torakka. Kuten kaikki tietävät, on torakoita vaikea saada hengiltä. Alfred auttaa asiassa. Kodin omistaja tarjoilee torakan hämähäkille kuin illallisen. Hämähäkki nappaa saaliin silmänräpäyksessä ja alkaa aterioida.