Vantaalla röyhkeyden huippu: Myymälävaras käveli ulos täyden ostoskärryn kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Myymälävarkaat työllistävät kauppojen vartijoita päivittäin, mutta harvoin vastaan tulee kerralla koko ostoskärryllistä anastavaa voroa. Vantaan Kaivokselassa sijaitsevassa elintarvikeliikkeessä tämäkin on nyt koettu.

Poliisi sai ilmoituksen myymälävarkaasta, joka oli vastustanut vartijaa väkivaltaisesti. Myymälävaras oli työntänyt täyden ostoskärryn sisääntuloporttien läpi, jolloin portit olivat hälyttäneet. Vartija oli huutanut miestä pysähtymään, jolloin varas hylkäsi ostoskärryt ja lähti juoksemaan karkuun. Vartija käskytti miestä uudestaan pysähtymään, jolloin mies kääntyi kohti vartijaa. Pystypainin jälkeen vartija vei miehen maihin, jolloin mies rauhoittui.

Ylös nostamisen aikana mies tarttui kiinni vartijaa pään alueelta, jolloin vartija vei miehen uudestaan maahan ja piti häntä siihen saakka hallintaotteessa, kunnes poliisipartio saapui paikalle. Poliisi pani noin 50-vuotiaan miehen käsirautoihin ja toimitti Vantaan poliisivankilaan.

Mies oli laittanut ostoskärryihin muun muassa juustoja, lihoja ja voita noin 400 euron arvosta. Kaikki tuotteet saatiin myyntikuntoisena takaisin. Mies ei vastannut mihinkään hänelle esitettyihin kysymyksiin, mutta häntä epäillään näpistyksestä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.