Reuters: Donald Trump teettää vaalikampanjansa materiaalit Kiinassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on taistellut näyttävästi Kiinasta tuotuja tavaroita vastaan korottamalla tullimaksuja. Kiina ja Yhdysvallat ovat käyneet kauppasotaa pitkään, mutta siihen solmittiin väliaikainen aselepo kesäkuussa.

Nyt uutistoimisto Reuters paljastaa, että Kiinassa on valmistettu kesän aikana noin 90.000 kappaletta Donald Trumpin vuoden 2020 presidentinvaalikampanjan bannereita.

Trumpin hallinto on asettanut tullimaksuja jo aiemmin kiinalaisille tuotteille, joiden arvo on yhteensä 34 miljardia dollaria. Äskettäin Trump julisti, että aikoo korottaa tullimaksut koskemaan mahdollisesti kaikkia Kiinassa valmistettuja tuotteita, jolloin tullattavien tuontitavaroiden yhteenlaskettu arvo kohoaisi 200 miljardiin dollariin.

Tämä koskisi siis myös Kiinassa valmistettuja Keep America Great -bannereita. Donald Trumpin Kiinassa valmistettujen vaalikampanjan lippujen koko on rantapyyhkeiden luokkaa. Niiden arvo on noin yhden dollarin kappaleelta. Kiinalaisista tehtaista kerrotaan, että bannerit eivät ole ainoita kampanjan tavaroita, mitä niissä on aikojen saatossa valmistettu.