Pankin työntekijä kavalsi 350.000 euroa – väärensi asiakirjoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudellamaalla sijaitsevan Säästöpankin työntekijä on jäänyt kiinni kavalluksesta. Hän oli väärentänyt asiakirjoja, joiden avulla työntekijä nosti pankin varoja yhteensä 350 000 euroa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen talousrikostutkinnassa on valmistunut syyteharkintaan Säästöpankissa syksyllä 2018 ilmitullut törkeä kavallus ja törkeä väärennys. Kavallus oli tullut esille pankin sisäisessä valvonnassa.

Esitutkinnassa on käynyt ilmi että Säästöpankin työntekijä oli väärentänyt pankin kassaraportteja. Rikoksesta epäilty pankin työntekijä on myöntänyt tutkittavana olleet rikokset. Pankin asiakkaille ei ole koitunut kavalluksesta vahinkoa, eivätkä kavallukset ja väärennykset ole kohdistuneet pankin asiakasvaroihin.