Balin kuvernööri varoittaa: Sikailevat turistit potkitaan pois saarelta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turistien suosimalla Indonesian Balilla ollaan kyllästytty huonosti käyttäytyviin matkailijoihin. Saaren kuvernööri on antanut varoituksen huonosti käyttäytyville ulkomaalaisille.

Kuvernööri I Wayan Kosterin mukaan epäasiallisesti käyttäytyvät turistit voidaan tulevaisuudessa lähettää kotiin. Koster peränkuuluttaa järjestystä turistikohteisiin, eikä epäkunnioittavaa käytöstä pitäisi suvaita vain sen vuoksi että matkailijat tuovat saarelle rahaa.

Kuvernöörin kannanoton taustalla on taannoinen kohu, joka syntyi Instagram-käyttäjä Sabina Bolezalovan videosta. Videolla naisen poikaystävä läikyttää hänen takapuolelleen pyhää vettä Beji-pyhäkössä sijaitsevasta suihkulähteestä.

Video kuumensi tunteita etenkin Indonesiassa. Yahoo News -sivuston mukaan pariskunta on sittemmin pyytänyt tekoaan anteeksi. He eivät omien sanojensa mukaan tienneet vierailleensa pyhässä temppelissä.