Blockfest jyrähti upeasti käyntiin: ASAP Rocky villitsi jättiyleisön – muhkea kuvakooste perjantailta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismaiden suurin hiphop-musiikkiin keskittynyt tapahtuma Blockfest käynnistyi eilen Tampereen ydinkeskustassa. Ratinan stadionille ja festivaalipuistoon oli rakennettu puitteet massiiviselle festivaalille, jossa juhli eilen arviolta 30 000 kävijää suomalaisten ja kansainvälisten tähtien esiintyessä.

Päivän päätähtinä nähtiin Will Smithin taiteilijaperheen vesa Jaden Smith sekä Tyga ja ASAP Rocky. Viimeksi mainittu oli ylivoimaisesti päivän odotetuin tähti, eikä vähiten Ruotsissa sattuneen välikohtauksen ja sitä seuranneen kuukauden tutkintavankeuden ja siitä syntyneen kansainvälisen kohun vuoksi. Edellisellä kerralla vuonna 2016 ASAP Rocky laskeutui Tampere-Pirkkalan lentokentälle vasta puoli tuntia ennen keikkansa alkamista, mutta nyt hän saapui Tampereelle jo aikaisin aamulla.

Blockfest 2019, Kuva: Stara
Yleisöä Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
ASAP Rocky Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
ASAP Rocky Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen

ASAP Rockyn saaminen esiintyjäksi oli pienimuotoinen lottovoitto, koska keikan peruuntuminen oli useasti enemmän kuin lähellä. Vaikka artisti ja Blockfest olivat sopineet keikasta, olisi esimerkiksi Ruotsin viranomaisten vitkuttelu voinut peruuttaa keikan. Artistin tuomio julistettiin Ruotsissa vain kaksi päivää aiemmin, joten Suomeen lentäminen ja lavalle nouseminen osoittivat staminaa myös artistilta kuukauden sellissä virumisen jälkeen.

ASAP Rocky piti yleisöä loppuun saakka jännityksessä, ja keikkansa alkuosan hän esitti valkoisen verhon takaa. Kun verho putosi, oli hänellä vielä päässään kasvot peittänyt huppu. Kun sekin lopulta lähti, yltyi yleisö hurjaan huutoon. Artisti näytti olevan aidosti helpottunut ja innoissaan saamastaan vastaanotosta. ASAP Rocky keskeytti keikkansa hetkeksi lavan edustan pitissä sattuneen tapaturman vuoksi, mutta muutaman minuutin tauon jälkeen energinen keikka jatkui.

Aiemmin päivällä Jaden Smith pumppasi suomalaisyleisöön festaritunnelmaa Ratinan festaripuistossa, josta oli jätetty tällä kertaa jättimäinen teltta pois ja tilalle oli rakennettu täysimittainen festivaalilava. Ratkaisu oli onnistunut, sillä nyt Blockfest tarjosi stadionin lisäksi myös aidon festivaaliareenan. Smith yllätti innosta kirkuvat ja huutavat faninsa ajamalla hiuksensa esiintymislavalla ensimmäisen kappaleensa jälkeen. Kotimaisista tähdistä avauspäivän valopilkkuja olivat muun muassa Cledos ja Pyhimys.

Tänään lauantaina Blockfestin esiintymislavoille nousevat kotimaisista tähdistä muun muassa Reino Nordin, JVG, Stepa, Gasellit, Lukas Leon, Kube, Gettomasa ja Pastori Pike.  Päivän kansainvälisenä päätähtenä nähdään Blockfestin tällä kertaa päättävä G-Eazy.

Pyhimys Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Pyhimys Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Pyhimys Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Cledos Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Cledos Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Yleisöä Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Jaden Smith Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Jaden Smith Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Jaden Smith Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Jaden Smith Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Tyga Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Tyga Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Tyga Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Tyga Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen