Teini kaahasi törkeät lukemat Orimattilassa – oli saanut ajokortin samana päivänä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poikkeusluvalla ajokortin saanut Orimattilassa asuva teinipoika menetti ajo-oikeutensa saman päivän aikana. Hän kaahasi törkeää ylinopeutta poliisipartiota vastaan, ja myöhemmin peräti kolminkertaisesti yli nopeusrajoituksen.

Poliisi havaitsi maanantai-iltana tehtävälle mennessään Orimattilan suuntaan kovaa ylinopeutta kulkeneen auton. Vastaantulleen auton nopeudeksi mitattiin Pennalan kohdalla 195 kilometrin tuntinopeus, vaikka nopeusrajoitus oli 80 km/h. Partio ei voinut lähteä pysäyttämään autoa toiselle tehtävälle mennessään. Auton tuntomerkit ja rekisteritunnus ilmoitettiin kuitenkin muille partioille.

Vajaa tuntia myöhemmin poliisipartio havaitsi saman auton liikkuvan Renkomäessä samanlaisella vauhdikkaalla ajotyylillä. Partio seurasi autoa Miekkiöntielle, jossa sen nopeudeksi mitattiin 150 km/h, rajoituksen ollessa 50 ja 60 km/h. Auto saatiin pysäytettyä ja sen kuljettajaksi paljastui nuori orimattilalaismies, joka oli saanut ikäpoikkeusajokortin samana päivänä.

Miehellä oli kyydissään kolme matkustajaa. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.