Harvinainen videolöytö: Saara Aalto taaperona YLE-ohjelmassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainvälistä menestystä historiallisen paljon viime vuosina nauttinut suomalainen laulajatähti Saara Aalto on nykyisin tuttu kasvo televisiosta Suomen lisäksi myös erityisesti Britanniassa. Siellä hän sijoittui taannoin X Factor -kilpailussa toiseksi ja sai miljoonia uusia faneja.

Saara tuli televisiosta tutuksi Suomessa kuitenkin jo yli 30 vuotta sitten, kun hän esiintyi taaperona Yleisradion ohjelmassa yhdessä serkustensa Elinan ja Sarin kanssa. Kyseessä on Saaran isoisän Eeli Aallon ohjaama dokumentti nimeltä Huippukokous mummolassa, jossa tytöt pääsevät muun muassa esittelemään vuoden 1988 taaperomuotia.

Dokumentti on esitetty 1980-luvun jälkeen Suomen televisiossa myös uusintana, mutta nyt se löytyy myös Yleisradion Areenasta. Dokumentin kopiot leviävät parhaillaan nopeasti sosiaalisessa mediassa, jossa ne ovat tavoittaneet Aallon kansainväliset fanit.