Tutkimus: Paljon emojeja käyttävät saavat enemmän seksiä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisten yhteydenpito, ja etenkin kahden uuden henkilön tutustuminen, voi tapahtua nykyisin pääosin viestien välityksellä. Tekstin kirjoittamisessa on kuitenkin vaarana väärinymmärrykset ja tunteiden ilmaisemisen vaikeus. Avuksi voi ottaa emojit.

Erilaisia tunnetiloja, esineitä ja asioita symboloivat emojit auttavat viestin sanoman määrittelemisessä. Kinseyn Instituutissa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan enemmän emoji-symboleita viesteissään käyttäneet olivat onnekkaampia deittailuelämässä ja saivat muita useammin seksiä. Syy on puhtaasti erilaisten tunnetilojen ilmaisemisessa ja emojit tekevät viesteistä persoonallisempia.

Tutkimuksessa vertailtiin 5.327 aikuisiässä olevan amerikkalaissinkun deittailuonnea ja seksin harrastamisen määrää sekä emojien käyttöä. Vastausten mukaan 38 prosenttia vastanneista paljasti, että ei käytä emojeja ja 29 prosenttia äärimmäisen harvoin. Sen sijaan 28 prosenttia myönsi käyttävänsä emojeja säännöllisesti ja kolme prosenttia vastanneista kertoi käyttävänsä emojeja joka viestissä.

Vastaajista 2,5 prosenttia myönsi käyttäneensä emojisymboleja useita jokaisessa viestissä. Tutkijat arvelevat, että emojeja enemmän käyttäneet ihmiset ovat tavallaan viestin vastaanottajan mielestä parempia kommunikoimaan ja tulevat helpommin ymmärretyksi. Tunteitaan avoimesti ilmaisevat ihmiset saattavat siten saada myös enemmän läheisyyttä elämäänsä, PLoS One -tiedelehdessä kerrotaan.