Matrix 4 tulee! Keanu Reeves mukana tuotannossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 1999 ilmestynyt Keanu Reevesin tähdittämä Matrix-tieteiselokuva palkittiin neljällä Oscarilla. Elokuvasta ilmestyi myöhemmin kaksi muuta osaa vuonna 2003. Nyt tekeillä on neljäs Matrix-elokuva.

Hollywood Reporter kertoo, että Keanu Reeves tulee esittämää Neo-nimistä tietokonehakkeria myös Matrixin neljännessä elokuvassa. Hönen kanssaan valkokankaalla nähdään Trinitya esittävä Carrie-Anne Moss. Alkuperäisen elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjaamisesta Lilly-siskonsa kanssa vastannut Lana Wachowski on mukana tuotannossa.

– Monet siskoni kanssa 20 vuotta sitten tutkimamme ideat ovat nykyisin yhä enemmän totta. Olen iloinen saadessani herättää hahmot taas henkiin, Wachowski kertoo.

Matrixin DVD-versio nousi vuonna 2001 kaikkien aikojen myydyimmäksi elokuvaksi. Elokuva kertoo Neo-nimisen tietokonehakkerin selvittäneen totuuden todellisuuden takaa, eli ihmiset elävätkin oikeasti vain Matrix-nimisessä virtuaalimaailmassa.