Poliisi: Helsinkiläinen perheliiga kätki huumerahat pehmonallen sisään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisi on saanut päätökseen noin 3.000 Subutex-tabletin levityskokonaisuuden tutkinnan. Epäilty törkeä huumausainerikos on tapahtunut Helsingissä tänä vuonna tammi-toukokuun aikana. Kokonaisuuteen liittyen on vangittu neljä henkilöä. Lisäksi kaksi epäiltyä on määrätty matkustuskieltoon.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että Viroon Suomesta tammikuussa aikaisempien rikosten vuoksi maasta poistettu mies pyysi seurustelukumppaninsa äitiä auttamaan huumeiden levittämisessä. Mies oli luvannut anoppikokelaalleen korvauksen miehen asuntoon jääneiden Subutex-tablettien levityksestä. Nainen suostui ehdotukseen ja värväsi mukaan myös 15-vuotiaan poikansa.

– Nainen ja poika välittivät miehen Virosta käsin antamien ohjeiden mukaisesti Subutex-tabletteja eri henkilöille Helsingissä. Tableteista saadut rahat, noin 30.000 euroa, toimitettiin miehelle Viroon ja toiselle miehelle Venäjälle. Nainen ja poika eivät tiettävästi koskaan saaneet heille toiminnasta luvattua palkkiota, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi teki toukokuun lopussa kotietsinnän asuntoon, jossa nainen ja poika asuivat. Asunnosta takavarikoitiin tuhansia euroja käteistä rahaa. Rahat oli kätketty pehmonallen sisälle. Miehen Helsingin asunnosta takavarikoitiin Subutex-tabletteja ja vakuumipusseja, joissa pillereitä oli säilytetty.

– Olemme tehneet esitutkinnan aikana hedelmällistä yhteistyötä Viron poliisin kanssa. Virosta käsin huumeiden välitystä junaillut mies on tällä hetkellä tutkintavankeudessa Suomessa.

Syyttäjä on nostanut asiassa syytteet, ja tapauksen käsittely aloitetaan Helsingin käräjäoikeudessa 27.8.2019.