Instagram-huijaus leviää – monet julkkiksetkin hairahtuneet

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosia vanha huijaus on lähtenyt leviämään Instagramissa, kiitos siihen hairahtuneiden julkisuuden henkilöiden. Ketjukirjeen tavoin levinneessä huijauksessa Instagramin väitetään muuttavan sääntöjään.

Viestissä kaiken jo poistetunkin Instagram-sisällön väitetään tulevan julkiseksi. Huijauksen mukaan kuvia ja videoita voidaan käyttää oikeudessa niiden jakajaa vastaan, ja ainoa keino estää se on jakaa viesti uudelleen.

Lukuisia kirjoitusvirheitä sisältävässä kiertoviestissä ei ole totuuspohjaa. Siitäkun huolimatta lukuisat tähdet, kuten Yhdysvaltojen energiaministeri Rick Perry, näyttelijät Josh Brolin ja Julia Roberts, räppäri Waka Flocka ja musiikkimanageri Scooter Braun ovat jakaneet sitä.

NBC-uutissivuston mukaan Instagram on sittemmin todennut, ettei yhtiö ole päivittänyt sääntöjään eikä ole käyttämässä kuvia oikeudessa. Huijaus on levinnyt sosiaalisessa mediassa toistuvasti ainakin vuodesta 2012 saakka. Se on Instagramin lisäksi tuttu myös Facebookista.