Lapsia Liedossa kuvanneen nimi poliisin tiedossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa on keskusteltu miehestä, joka valokuvaa Liedossa päiväkotien, koulujen ja puistojen läheisyydessä. Julkisella paikalla valokuvaaminen on sallittua, mikäli se ei aiheuta häiriötä.

Myös Lounais-Suomen poliisi on saanut ilmoituksia Liedossa pieniä lapsia valokuvaavasta ja häiritsevästi käyttäytyneestä aikuisesta miehestä. Ainakin yksi lapsista on poliisin mukaan pelästynyt miehen käytöstä. Tämänhetkisten tietojen perusteella ei ole tiedossa, että mies olisi yrittänyt lähestyä lapsia muilla tavoin tai aiheuttanut muuta vaaraa.

– Julkisella, kaikille avoimella paikalla kuvan tallentaminen on pääsääntöisesti sallittua, kunhan kuvaaminen tapahtuu häiriötä aiheuttamatta, provosoimatta ja toisen henkilökohtaista tilaa kunnioittaen, Lounais-Suomen poliisista kerrotaan.

Häiritsevää tai pelkoa aiheuttavaa käytöstä julkisella paikalla voidaan käsitellä järjestysrikkomuksena josta voidaan tuomita sakkorangaistus. Lapsia kuvannut paikallinen mies tunnistettu, ja hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

Poliisi jatkaa asian selvittelyä.