Nainen lopetti piilottelun – paljasti aknensa koko maailmalle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kun Yhdistyneen kuningaskunnan Portsmouthissa asuva Emily Keel meni ihotautilääkärin vastaanotolle, huomasi hän asioiden olevan pahemmassa jamassa kuin tajusikaan. Lääkäri sanoi, että ei ollut nähnyt yhtä pahaa aknea kenelläkään koko uransa aikana. Tämä lause musersi hänet täysin.

Nyt 25-vuotias Emily muistelee aikaa, jolloin hänen aknensa oli pahimmillaan. Nainen oli aloittanut työn paikallisella kuntosalilla, kun hänen iho-ongelmansa äityivät entisestään. Hän ajatteli, että kuntosaliasiakkaat pitäisivät hänen elämäntapojaan huonona, vaikka nainen oli tehnyt kaikkensa iho-ongelmien hoitamiseksi. Hän oli kokeillut ruokavaliomuutoksia, mielenhallintaa, lääkityksiä ja lukuisia kasvohoitoja vailla parantumisen merkkejä.

Hän irtisanoutui työstään kokiessaan stressin liian kovaksi. Sitten hän päätti, että haluaa näyttää ihmisille ihonsa aidoimmillaan. Nainen julkaisi vaikeasta aknesta kuvia Instagramiin. Vastaanotto yllätti naisen totaalisesti, sillä hän löysi kohtalontovereita ja ihmisiä, jotka kehuivat hänen olevan kaunis. Eheytyminen alkoi tästä.

– Olin varautunut jo ennen aknen puhkeamista. Se kuitenkin opetti minua hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Haluan viestittää ihopositiivisuudesta myös muille, Emily kertoo.