Taylor Swift levyttää vanhat kappaleet uusiksi – taustalla kiista oikeuksista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taylor Swift on ollut viime kuukausina ilmiriidoissa Justin Bieberin ja Ariana Granden managerina tunnetun Scooter Braunin kanssa. Syynä on tähden vanhojen kappaleiden oikeuksien siirtyminen Scooterille.

Scooter Braun osti taannoin Big Machine Records -yhtiön, jolle Swift levytti ennen siirtymistään Universal Music Groupin leipiin. 300 miljoonan dollarin kauppojen myötä Taylor Swiftin kuuden ensimmäisen albumin tuotannon masternauhat päätyi Braunin hallintaan.

Nyt CBS Sunday Morning -ohjelman juontaja on kysynyt, aikooko Taylor Swift nauhoittaa vanhan materiaalinsa uusiksi saadaakseen niiden oikeudet takaisin. Poptähti totesi juuri sen olevan hänen suunnitelmansa.

Kyseessä ei olisi Variety-lehden mukaan täysin ennenkuulumaton tempaus. Muun muassa rockyhtye Def Leppard on nauhoittanut osan vanhoista hiteistään uusiksi niiden oikeuksiin liittyvän kiistan seurauksena.