Mies rakensi urut pulloista ja palloista – soittaa Mozartin Taikahuilua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat luoneet musiikkia kaikissa käytössä olevilla esineillä kautta aikojen. Rytmiä on helppo muodostaa kaikilla lyömäsoittimiksi kelpaavilla materiaaleilla ja erilaisia huiluja voi rakentaa puusta, kivestä tai eläimen sarvista.

Nyt esittelemme videon, jolla nähdään pulloista ja puristeltavista palloista omanlaisensa urut rakentanut mies. Hän antaa videolla myös soittonäytteen, kun pullourut kajauttavat ilmoille Taikahuilu-oopperan sävelmän. Instrumentin rakentaja on musiikin insinööri.

Taikahuilu-ooppera on yksi maailman tunnetuimmista korkeakulttuurin teoksista. Sen säveltänyt Wolfgang Amadeus Mozart saavutti megasuosion heti Taikahuilun kantaesityksen jälkeen vuonna 1791. Taikahuilu on myös Savonlinnan oopperajuhlien kaikkien aikojen eniten esitetty ooppera.