Pitkä viikonloppu on mainio matkustusmuoto – jaa loma pienempiin osiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Nyt on trendikästä piipahtaa minilomalla pitkän viikonlopun verran. Sen sijaan, että viettää kaksi viikkoa aikaa yhdessä matkakohteessa pakettimatkojen perinteiseen tyyliin, on yhä useampi jakanut lomansa pitkille viikonlopuille. Kolmessa päivässä ehtii näkemään paljon.

Pitkä viikonloppu tarkoittaa sitä, että pakkaa repun selkään ja lähtee esimerkiksi torstai-iltana reissuun. Takaisin voi tulla sunnuntai-iltana tai vaihtoehtoisesti varhain maanantaiaamuna ennen töihin paluuta. Tällöin ei tarvitse käyttää kuin yksi vapaapäivä viikonlopun lisäksi lomailuun.

Eurooppa on pullollaan mainioita matkakohteita pidennetylle viikonlopulle. Pitkä viikonloppu tarjoaa myös mahdollisuuden rentouttavaan kylpylälomaan, laivamatkan ja kaupunkiloman yhdistävään reissuun sekä Lapin luonnossa retkeilyyn. Moni valitsee mielummin monta pientä elämystä yhden suuren sijaan.