Ford esitteli kävelevän kuriirirobotin – vie postimiesten työt?

Digi · Tim Isokivi

Tulevaisuudessa kotiovellasi saattaa vierailla ihmismäinen robotti. Robottien valtaannousun sijaan kyse olisi kuitenkin todennäköisesti automerkki Fordin kehittelemän Digit-kuriirirobotin vierailusta. Fordin tulevaisuudenvisiossa paketit toimitetaan koteihin itseohjaavilla autoilla.

Koska autot eivät pääse suoraan kotiovelle asti, kantaisi toimitukset perille asti kahdella jalalla liikkuva Digit. Digit on luotu yhteistyössä Agility Robotics -yrityksen kanssa. Oregonin yliopiston tutkimuksista alkunsa saanut startup on kehitellyt ihmisen lailla liikkuvia robotteja vuodesta 2015 saakka.

Digit kykenee nostamaan maksimissaan 18 kilon paketteja, väistelemään esteitä ja säilyttämään tasapainon vaikeissakin tilanteissa. Robotit ovat Mashable-sivuston vielä kokeilun asteella, mutta niiden tuotantoa suunnitellaan aloitettavaksi vuonna 2020.