Leonardo DiCaprio lahjoittaa jättisumman Amazonin sademetsän pelastamiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazonin sademetsässä on roihunnut tänä vuonna ennätyksellinen määrä tulipaloja. Tuhoisat tulipalot ovat herättäneet runsaasti keskustelua, sillä sademetsä esimerkiksi tuottaa noin 20 prosenttia maailman hapesta.

Nyt Leonardo DiCaprio on lahjoittanut viisi miljoonaa dollaria Amazonin avustamiseksi Earth Alliance -järjestönsä kautta. DiCparion, Laurene Powell Jobsin ja Brian Shethin perustama järjestö on aloittanut tehtävää varten Amazon Forest Fund -rahaston.

Amazon Forest Fund hakee parhaillaan rahalahjoituksia verkkosivuillaan. Kaikki sen keräämät varat jaetaan viidelle sademetsän pelastamiseksi työskentelevälle brasilialaiselle ryhmälle, uutisoi The Hollywood Reporter.

 

View this post on Instagram

#Regram #RG @earthalliance #EarthAlliance, launched in July by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has formed an emergency Amazon Forest Fund with a commitment of $5 million dollars to focus critical resources for indigenous communities and other local partners working to protect the life-sustaining biodiversity of the Amazon against the surge of fires currently burning across the region. Join Us. 100 percent of your donation will go to partners who are working on the ground to protect the Amazon. Earth Alliance is committed to helping protect the natural world. We are deeply concerned about the ongoing crisis in the Amazon, which highlights the delicate balance of climate, biodiversity, and the wellbeing of indigenous peoples. To learn more or to donate, please visit ealliance.org/amazonfund (see link in bio) Photos: @chamiltonjames, @danielbeltraphoto 2017

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on