Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta musikaali – ensi-ilta vuonna 2020

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi jatko-osaakin saanut Paluu tulevaisuuteen lukeutuu 1980-luvun rakastetuimpiin elokuviin. Nyt tarinaa ollaan työstämässä uusiksi jokseenkin yllättävässä muodossa. Paluu tulevaisuuteen -elokuvan pohjalta toteutettava musikaali saa ensi-iltansa Britannian Manchesterissa 20. helmikuuta 2020.

Musikaalia tullaan myöhemmin esittämään myös Lontoon West Endissä. Olly Dobsonin tähdittämän näytelmän musiikista vastaavat Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogian säveltäjä Alan Silvestri ja Glen Ballard. Käsikirjoituksesta vastaa alkuperäisen elokuvankin kirjoittanut Bob Gale.

Paluu tulevaisuuteen -musikaalia on Entertainment Weekly -lehden mukaan suunniteltu jo ainakin vuodesta 2012 saakka. Ensi-iltaa kaavaltiin alun perin vuodelle 2015, jolloin elokuva täytti 20 vuotta.