Pikkuinen kalmari kuin Nalle Puhin Nasu – löydettiin 1,4 kilometrin syvyydestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Noin puolet maapallon pinta-alasta on valtamerien syvännevyöhykkeitä. Meritutkijat ovat nyt julkaisseet videon söpöstä veijarista, mikä tavattiin Palmyran atollien läheisyydessä, 1,4 kilometrin syvyydessä.

Tyynellä valtamerellä tutkimustyötä tekevä E/V Nautilus sukellusvene kartoittaa alueita, joita ei ole ennen tutkittu. Sukellusveneen työryhmä on nyt kuvannut söpön pikkukalmarin, joka näyttää possulta. Kyseessä on Helicocranchia-lajiin kuuluva yksilö.

Kalmari on pullistunut pyöreäksi ja liihottelee vedessä. Possukalmariksi kutsuttu yksilö muisuttaa kieltämättä satuolentoa, ja eniten siitä tulee mieleen Nalle Puhista tuttu ja suloinen Nasu. Merialueita tutkitaan aktiivisesti uusien lajien ja geologisten ilmiöiden löytymiseksi.