Turistit söivät myrkkysieniä – poliisi: ”Näky kuin kauhuelokuvasta”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Noin 50-vuotiaat venäläisturistit olivat telttailleet Ruotsissa Huddingenin leirintäalueella. Paikalle soitettiin poliisit, koska alueelta kuului naisen kirkumista. Poliiseja odotti erikoinen näky.

Poliisipartiota vastaan hoiperteli puolialaston nainen, joka huusi kovaäänisesti. Sitten poliisiauton luokse tuli mies, joka hakkasi ajoneuvon ikkunoita. Toinen mies kulki leirintäalueella ympäriinsä vasara kourassaan.

– Pimeässä näky oli kuin suoraan kauhuelokuvasta, Huddingenin poliisiasema kirjoittaa Facebookissa.

Walking Dead -televisiosarjaan verrattavissa olevia tapahtumia kartoittaessa selvisi, että turistit olivat keränneet metsästä myrkkysieniä ja syäneet niitä. Vahingossa ateriaksi päätyneet sienet aiheuttivat heille huutokohtauksia, hallusinaatioita, oksentelua ja sekavaa käyttäytymistä.

Neljä turistia toimitettiin sairaalahoitoon. Heidän epäillään syöneen ruskeita kärpässienilajikkeita. Yksi venäläisistä sai soperrettua poliisille, että nyt ei ollut hyvä reissu Ruotsiin, Aftonbladet uutisoi.

https://www.facebook.com/Polisen.Huddinge/posts/2436731483031800