Suuri poliisioperaatio Pieksämäellä – teinipojat esittelivät leikkiasetta Prismassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisit saivat tiistai-iltapäivällä ilmoituksen Pieksämäen Prismassa aseen kanssa liikkuneista alaikäisistä pojista. Paikalle meni useampi poliisipartio. Kiinniotto tapahtui Prisman ulkopuolella, jolloin ase oli esillä.

Poliiseille selvisi, että kyseessä oli leikkiase. Kiinniotto ja aseesta luopuminen toteutettiin käskyttämällä. Pojat olivat 15 ja 13-vuotiaita. Poliisipartioita oli tehtävällä sekä virkapukuisena, että siviiliasuisena.

Kyseessä oli ollut ajattelematon hölmöily. Poliisi muistutaa, että järjestyslaki kieltää yleisillä paikoilla erehdyttävästi ampuma-asetta muistuttavien esineiden hallussapidon. Lisäksi poliisi korostaa, että tämän kaltaisiin ilmoituksiin suhtaudutaan aina vakavasti. Asiaa on käsitelty yhdessä sosiaaliviranomaisten ja lasten vanhempien kanssa