Suomalaista kohubändiä syytetään natsikytköksistä – laulaja nauraa väitteille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen black metal -yhtye Azazel nousi kulttimaineeseen esiinnyttyään muutama vuosi sitten Steelfest Open Air -festareilla tuhdissa humalassa keskellä kirkasta päivää. Nyt antifasistinen verkkosivusto Varis on kaivanut esiin yhtyeen muusikkojen natsikytköksiä.

Varisverkosto kirjoittaa, että kännikohusta tunnettu Azazel-bändi omaisi vahvat yhteydet natsimusiikkialakulttuuriin. Osa yhtyeen kitaristeista on soittanut poliittisesti radikalisoituneissa bändeissä ennen black metal -yhtye Azazelia. Yhtyeen keulakuvana toimuva Miikka ”Lord Satanachia” Ojala on kommentoinut natsikytköskirjoituksen olevan historiaa, eikä Azazel valikoi keikkoja sen mukaan, että mikä edustaa mitäkin poliittista linjaa, vaan sanoutuu irti kansallissosialismista.

Varisverkoston mukaan kitaristien natsitouhuihin on suhtauduttu Azazelissa välinpitämättömästi.

– Tällainen natsien hyysääminen onkin valitettavan yleistä suomalaisessa black metal -skenessä, sivustolla kirjoitetaan.

– Voi vittu mikä juttu, ei voi muutakun nauraa, kommentoi Azazel-yhtyeen perustajajäsen Lord Satanachia.

"Voi vittu mikä juttu, ei voi muutakun nauraa" kommentoi Azazel-yhtyeen perustajajäsen Lord Satanachia yhtyeeseen…

Publiée par Azazel sur Mardi 27 août 2019