Naisen valonarat silmät tatuoitiin – toimivat kuin aurinkolasit

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

63-vuotias nainen on noussut otsikoihin hänen silmiinsä tehtyjen tatuointien ansiosta. Taustalla ei ole kosmeettinen syy, vaan toimenpiteestä aiheutuva terveydellinen hyöty. Walesissa asuvalle Mandy Liscombelle suoritettiin laserleikkaus, jonka tarkoituksena oli parantaa hänen glaukoomansa.

Toimenpiteellä oli kuitenkin yllättävä sivuvaikutus. Hänen silmistään tuli niin valonarat, että pelkkä valoa kohti katsominen oli kivuliasta. Liscombelle tehtiin lopulta ennennäkemätön toimenpide. Silmätautikonsultti Mario Saldanha loi tatuointimusteen avulla naisen silmämuniin mustat pisteet, jotka toimivat aurinkolasien tavoin.

Muste ei pysy silmissä samalla tavalla kuin iholla, joten toimenpide täytyy uusia tulevaisuudessa. Toimenpide vaikuttaa kuitenkin tehonneen, eikä Liscombelle Swansea Bay University Health Boardin mukaan enää kärsi valonarkuudesta.

It's great for us to be able to share another example of the pioneering work done by our amazing surgeons as a…

Publiée par Swansea Bay NHS sur Mardi 27 août 2019