45 euron varkaudesta elinkautinen – vapautettiin vuosikymmenten jälkeen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Alvin Kennard tuomittiin vuonna 1983 elinkautiseen vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Alabamasta kotoisin oleva mies oli varastanut leipomosta 50,75 dollarin, eli noin 45 euron edestä.

Kova tuomio johtui Alabaman vanhasta kolmen varoituksen lakina tunnetusta säädöksestä. Kennard oli aikaisemmin tuomittu ehdolliseen rangaistukseen varkaudesta. Tapaus on herättänyt kohua vuosien saatossa, sillä tuomiota pidettiin kohtuuttomana.

Kennard on nyt vapautettu vietettyään 36 vuotta vankeilassa. Alabaman nykyisen lain mukaan teosta olisi saanut korkeintaan 20 vuoden tuomion. Al.com-uutissivuston mukaan Alvin Kennard kiitti tuomaria tuomion muuttamisesta ja pyyteli anteeksi tekoaan. Hän suunnittelee palaavansa vapauduttuaan vanhaan työhönsä puuseppänä.