Nyt tuli vakava varoitus poliisilta – muista tämä onnettomuuspaikalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja muualla maailmassa matkapuhelinten kameroiden lisääntyminen ja sosiaalisen median suosion kasvu ovat saaneet aikaan ikävän lieveilmiön. Siinä liian monet ihmiset ryhtyvät onnettomuuspaikalle päädyttyään kuvaamaan tilannetta auttamisen sijaan.

Viranomaiset ovat jo pitkään yrittäneet saada ihmisiä ymmärtämään, että jokaisella on velvollisuus auttaa onnettomuuspaikalla. Nyt Suomen poliisi on julkaissut Twitterissä päivityksen, jossa poliisi ohjeistaa ihmisiä asiassa kolmella kielellä.

Päivityksen mukaan onnettomuuspaikalla kuvaamisesta voi olla haittaa monessa mielessä. Siksi poliisi muistuttaakin, että ”Onnettomuuden sattuessa auta, älä someta”. Tämä tulisi jokaisen viimeistään nyt sisäistää.