Huikea ME murskautui – Bugatti Chiron on maailman nopein tuotantoauto

Autot · Tim Isokivi

Automerkki Bugatti on rikkonut uuden nopeusennätyksen. Yhtiön automalli Chiron on nimetty maailman nopeimmaksi tuotantoautoksi. Brittiläinen Andy Wallace saavutti Saksan Ehra-Lessienissä Bugatti Chironilla 304,77 mailin, eli noin 490 kilometrin tuntivauhdin.

Ennätysvauhdin vahvisti Saksan teknisen tarkistuksen yhdistys TÜV. Chiron oli varustettu Michelinin erityisvalmisteisilla Pilot Sport Cup 2 -renkailla, jotka kykenevät pyörimään 4,100 kertaa minuutissa. Auton moottorina toimi 1,600 hevosvoiman W16.

Huikea suoritus ikuistettiin Youtubessa sittemmin jaetuksi videoksi. Top Gearin mukaan ennätyksen rikkonut muokattu Chiron saattaa tulla markkinoille superurheiluautomallina.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.