Nyt se on varmaa! Green Day -yhtye tekee paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Punkrock-yhtye Green Day tekee paluun. Yhtye esiintyy Helsingin Suvilahdessa 27.5.2020 osana tulevaa maailmankiertuettaan. Suomessa edellisen kerran kesällä 2013 keikkaillut bändi julkaisee tänään myös uutta musiikkia.

Juuri ilmestynyt ”Father of All…”-single enteilee bändin helmikuussa julkaistavaa samannimistä studioalbumia. Yli 70 miljoonaa albumia uransa aikana myynyt ja peräti yli 10 miljardia striimiä kerännyt bändi julkisti tänään Singaporesta maaliskuussa starttaavan maailmankiertueensa ja samalla myös ensimmäisen singlen helmikuun 7. päivä julkaistavalta uudelta ”Father of All..” -albumiltaan.

Kuva: Kari Ahonen, Stara
Kuva: Kari Ahonen, Stara

Pitkälle ensi vuoden syksyyn ulottuva kiertue saapuu Suomeen toukokuun 27. päivä, jolloin Green Day esiintyy Helsingin Suvilahdessa. Konserttiin julkistetaan myöhemmin muita esiintyjiä.

Vuonna 1986 Kaliforniassa perustettu Green Day on tunnettu useista jalometallisinkuistaan ja radiohiteistään kuten ”Boulevard Of Broken Dreams”, ”American Idiot”, ”Wake Me Up When September Ends” ja ”When I Come Around”. Viidellä Grammyllä palkittu yhtye on keikkaillut Suomessa kolmesti aiemmin.

Ensimmäisen kerran energinen jenkkiyhtye nähtiin vuonna 1995 täydessä Helsingin Jäähallissa ja sen jälkeen Green Daystä on saatu nauttia Suomessa vuoden 2010 Kyläsaaren keikalla ja viimeksi vuonna 2013 Hietaniemen uimarannalla järjestetyssä Rock The Beach –festivaalilla.